Sparformer

När du väl har lyckats med att få pengar över varje månad och inte riktigt vet vad du ska göra med dem så finns det möjlighet att spara pengar på lång sikt och trygga upp sin framtid med att skaffa sig ett extra kapital på ett bra sätt.

Sparkonto

Det finns en uppsjö olika sätt att spara pengar på, du kanske vill ha ett sparande som är mer långsiktigt än andre. Därför bör du ta dig en funderare på vilket mål du har med ditt sparande. Om du vill göra det enkelt för dig så skaffar du dig ett sparkonto med hög sparränta hos din bank.

Fördelen är att du egentligen skaffar dig två bankkonton, ett för att ha som buffert om något oförutsett skulle hända. Det andra kontot används till ett mer långsiktigt sparande.

Aktier

Att satsa i aktier är ett av de vanligaste sätten att investera. Det finns rådgivare dels på banken, men också på företag som ger rådgivning om aktieköp och andra investeringar. Du bör veta lite om aktier innan du ger dig in i den branschen, för aktiemarknaden är mycket varierande. Det finns mycket information på nätet om du vill lära dig mer om aktier.

Fonder

Fonder är ett säkrare sätt att spara pengar på och inte alls lika riskfyllt som aktier. En fond ägs av alla som har investerat i en andel av ett fondbolag. Nackdelen är att du som sparare inte har någon chans att påverka vilka aktier fondbolagen investerar i. Du kan därför istället välja fonder i olika risknivåer. Ju högre risk fonden har, ju mer avkastning ger den.

Kryptovaluta

Det har blivit mer och mer vanligt att spara i olika kryptovalutor som digitala valutor och då är bitcoins den allra vanligaste. Har du lite is magen kan denna typ av sparande vara mycket givande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *