Kreditkort

Det kan vara bra att skaffa sig ett kreditkort, men innan du gör det bör du ha i åtanke vad du ska använda kreditkortet till. Därför bör du utgå från vilket behov du har.

Säkert betalningsalternativ

Att ha ett kreditkort med dig på din semester utomlands, gör att du har ett säkert sätt att genomföra betalningar på eller för att ha om något skulle inträffa som du inte är beredd på. Men då är det några saker du bör tänka på innan du väljer kreditkort.

Det kan tillkomma olika kostnader om kortet används utomlands. Några av dessa avgifter kan vara vid uttag eller valutapåslag. Dessutom kan du även jämföra vilka förmåner kortet ger vid resor och reseförsäkringar.

Bonus

Det finns kreditkort som ger olika typer av bonusar och rabatter när du handlar med kortet eller du får poäng för varje inköp, som i sin tur kan ”växlas” in mot olika produkter, presentkort och rent av flygbiljetter i vissa fall.

När du vill skaffa dig ett sådant kreditkort, ska du fokusera på bonusnivån. Det finns vissa kort som inte ger någon bonus över huvudtaget, medans andra kreditkort ger dig bonusar på drygt

1 000 – 1 200 kronor varje år.

Smidighet

Du kanske vill skaffa dig ett kreditkort för att använda som en extra buffert om något oförutsett inträffar och då kan det kännas skönt att ha en extra slant som du kan använda. Eftersom du har ett kreditkort kan du delbetala alla inköp, vilket kan vara skönt att veta.

När du väljer denna typ av kreditkort bör du tänka på vilka avgifter och räntor som tillkommer vid köp med kreditkortet. Därför är det en idé att jämföra dessa kostnader, innan du till sist beslutar dig för vilket kreditkort du vill ha.

Alla kreditkort har sina för- och nackdelar, det gäller bara att vara medveten om dessa, när du väl gör ditt val av kort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *