Få bättre privat ekonomi

För många är det är ett stort och viktigt pussel att få sin ekonomi att gå ihop. Man har redan börjat att spara pengar genom att se över sina matkostnader, vilka försäkringar man har och sina lånekostnader. Samtidigt som det kanske inte räcker till för att kunna få pengar över varje månad.

Det finns några andra utgifter som man kan ta sig en titt på, för att se om dessa går att påverka.

Dessa är:

  • Avtalet för el, för det kanske finns ett elbolag som erbjuder el för ett billigare pris. Annars kan det kanske räcka med att dra ned på elförbrukningen i hushållet. Ta dig en titt på vilka prylar som drar el i onödan.
  • Telefonabonnemang och andra abonnemang är också ett bra sätt att spara pengar på. Vissa streamingtjänster kanske du inte behöver eller det räcker kanske att byta till en annan streamingtjänstleverantör.
  • Transporter till och från jobb, skola och fritidsaktiviteter kan vara en hög utgift. Därför kan du se över dessa, för att eventuellt samåka, cykla eller åka kommunalt, samtidigt som föräldrarna hjälps åt i en bilpool för att köra barnen till och från de olika fritidsaktiviteter de har.

Att äga en bil kostar mer än bara bensinen, det tillkommer även andra utgifter som bland annat försäkringar och reparationer.

  • Småutgifter som tillkommer i ett hushåll är många och blir en nätt liten summa som du kan påverka. Du kanske lägger pengar på kaffe på jobbet, godis och andra spontana inköp för att göra livet lite enklare. Men det kan räcka med att börja med att ta med dig kaffe hemifrån, kanske bara köpa godis och annat gott en dag i vecka och så vidare.

Dessa var bara ett fåtal råd och tips som du kan ta dig en titt på om du skulle vilja förbättra din privata ekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *